facebook_pixel

Rittinfo

Lørdag 18. august
10:00
Bakkenteigen

Sandefjord Grand Classic. Rittet hvor det er viktigere å se bra, ut enn å vinne!

Oppmøte på Bakkenteigen, Høgskolen i Vestfold 09.30. Eller tar du langturen fra Sandefjord og Carlsen Fritzøe klokken 07:45?

Distanse

95km. (130km med prologen fra Sandefjord)
Lomme mat utlevert ved start, 2 små matstasjoner underveis, høyt smørbrød i Strømstad og bufe på ferja.

Startkontigent

  • 980,- ved online påmelding.

Som inkluderer:

Lomme mat utlevert på start. Mat og drikke på matstasjonene, høyt smørbrød i  Strømstad. Colorline rigger til sykkelfest på ferjen. Her blir det servert noen gode italienske retter i fri buffet og drikke på overfarten.

Prolog: Sandefjord – Horten (ca 35 km)

Ønsker du muligheten til å ta en ordentlig langtur. Da må du bli med på prologen. For de som sykler fra Sandefjord er oppmøtet senest kl 08.00 på Carlsen Fritzøe (Tingvoll). Vi legger bagasje i følgebilene og sykler gamle E18 til Gulli. Deretter til Barkåker og RV 19 (sykkelsti) til Bakkenteigen hvor den offisielle starten finner sted kl 10.00.

Etappe 1: Bakkenteigen – Horten havn (ca 5 km)

På Bakkenteigen knytter langkjørerne seg på hovedstarten. Her er det selvfølgelig mulighet for parkering hele dagen.
Møt opp halvtimen før i start, slik at vi kan få arrangert all bagasje i følgebilene. Her vil vi komme med praktisk informasjon og utleverer noe ”lommemat”. Vi triller til fergeleiet hvor vi tar fergen til Moss kl 1045.

Etappe 2: Moss – Råde (ca 25 km)

Alle samles på kaia etter ilandstigning ved Moss. Vi drar ut i retning RV 118 (gamle E6). Syd for Råde er det en matstasjon hvor veske og næring kan og bør fortæres.

Etappe 3: Råde – Svinesund (ca 40 km)

Vi sykler fra Råde langs RV 118 til Svinesund. Dette strekket er forholdsvis flatt og lett syklet.

Etappe 4: Svinesund – Strømstad (ca 25 km)

På den svenske siden på høyre side tollstasjonen finner du den siste matstasjonen før vi er i Strømstad. Her fyller du opp med siste påfyll av næring. Nå begynner enkelte veteraner å bli godt slitne og møre i beina. Her er det spesielt viktig å fylle godt på med energi for å klare å stå de siste milene.

Det er lettkupert før og etter svenskegrensen. Litt inn i Sverige bærer det stort sett nedover eller er flatt til mål. Før Svinesund Kjøpesenter tar vi til venstre og innover den svenske landsbygde før vi ender i Strømstad. Forventet målgang kl 15:00

Strømstad Bad

Ved Strømstad Bad parkerer du sykkelen utenfor (husk lås). Din bagasje står utenfor resepsjonen. Du får servert frukt og mineralvann før du går inn i badeområdet. I resepsjonen ber du om et håndkle.
Da er det bare å nyte en dusj og ta en dukkert i det flotte saltvannsbassenget som står til din rådighet. Alt dette er inkludert i prisen.

Nyvasket, kvikk og opplagt finner vi veien til en uterestaurant i samme bygg ved sjøsiden. Der venter en stor  flott svensk reke smörgås på deg. Du kan selvfølgelig få kjøpt deg noe kald drikke også hvis du ønsker.
Senest Kl 1915 beveger vi oss til fergen tilbake til Sandefjord. Husk syklene. Disse plasseres fremst i båten. Fergen går kl 20.00.

Color Line

I restauranten er det reserverte bord og det er fri buffet og drikke på overfarten. Båten ankommer kl Sandefjord 22:30

Annen viktig info:

  • Det er flere biler denne dagen – minimum en foran og en som kjører bak. Disse kan bistå med evt. tekniske problemer og enkel førstehjelp. Bilen foran transporterer bagasjen.
  • Kjør to og to i bredden. Du er da mest synlig og det er enklest for biler å passere.
  • Dette er ikke et tradisjonelt sykkelritt. Den svakeste i gruppa styrer farten. Ved store variasjoner på nivå deler vi opp i flere grupper. Men vi har noen strekktider / sprinter for de som ønsker å få opp pulsen på deler av turen.
  • NB! Forbehold om tider, da disse er avhengig av fergeavgangene. Se siste oppdatering på sykkelfestival.no

Parkering – Carlsen Fritzøe i Sandefjord eller Høgskolen i Vestfold..

også kalt Bakkenteigen. Det finnes både gratisparkeringer og betalbare parkeringsplasser på begge områdene.

Kontaktpersoner:

  • Brian Dreng Karlsen – 970 91 224 (rittleder)
  • Rune Steinsvik – 901 28 472 (SSK Event)

Sandefjord Grand Classic 2016. Grazie!Neste år er alle på denne siden med! Fantstisk opplegg!Kurt Asle Arvesen, Rune Steinsvik, Atle Kvålsvoll, Stig Lundsør, Atle Pedersen

Publisert av Dag Erik Pedersen Søndag 21. august 2016

 

           

VÅRE ARRANGERMENTER

Sandefjord sykkelfestival

Sandefjord Sykkelfestival ble arrangert for første gang 2005. Vi er opptatt av at det skal være moro med sykkel, enten man er liten eller stor – ung eller gammel.

I Sandefjord sykkelfestival har vi noe som passer for «alle», enten du er aktiv syklist eller «sofagris.»
Møt opp i Sandefjord sentrum ved neste Sykkelfestival.

Meld deg på nyhetsbrev