SANDEFJORD GRAND CLASSIC

lørdag 18. august​

10:00

Bakkenteigen

Sandefjord Grand Classic kjøres for tredje gang 2018. Her er det vintage cykler som gjelder. Strenge regler for både for sykler og ryttere. Syklene skal ha gir på ramma, utenpåliggende bremsewire og tåklips pedaler. Dette eksklusive rittet er en hyllest til alle som syklet «før» i «gamle dager» osv. Farten skal være overkommelig for «gamle» ryttere, hvor sosial hygge og mimring er essensielt hele veien.

Sandefjord Grand n.Classic anno 2018 er en fin naturopplevelse med sykkelglede i sol og varme. Vi tar turen til Strømstad og tar Colorline hjem. Vi mener snittfarten for den samla Vintage gruppa, fra Borre til Strømstad kommer til å ligge på ca. 24-25 km/t. Vi håper dere finner frem de gamle syklene, pusser og reparerer, og stiller til start enten fra sommerbyen Sandefjord eller start på Bakkenteigen i Horten.

Her er det sykkelglede og nostalgi som gjelder. Rittet foregår med følgebiler i hele løypen. En noe enklere matstasjon enn de tidligere år blir det. Men vi tar den litt lenger ut med en god Italiensk bufe på Colorline ferjen.

Hoved start går fra Høgskolen i Vestfold, også kalt Bakkenteigen, lokalisert i Borre utenfor Horten. Her er det selvfølgelig mulighet for parkering hele dagen. Kort sykletur inn til Horten sentrum og ferjeleje for Horten – Moss. Fra Moss er det i underkant av 9 mil med forholdsvis flat vei helt frem til Strømstad.

Sandefjord Sykleklubb har i mange år benyttet denne veien og ikke minst ferja over fjorden som en fin langtur i helgene for klubbens medlemmer. Også en av klubbens sponsorer har sammen med klubben i mange år arrangert denne fine turen for ansatte og kunder. Til beste for ansattes helse og ikke minst gode sykkelopplevelser. Vi er stolte av å ha byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe med på laget som rittets samarbeidspartner.

Derfor tar Classic i år med seg veteran syklistene på denne flotte turen. Ferja rigger til eget sted for Vintage rytterne hvor vi blir servert noen gode italienske retter sammen med resten av bufeen.  Mat og godt drikke til maten er inkludert i prisen selvfølgelig

Start Prolog: 08.00 i Sandefjord

Start Bakkenteige: 10.00
Møt opp halvtimen før i start, slik at vi kan få arrangert all bagasje i følgebilene.