facebook_pixel

Sandefjord Grand Classic

lørdag 29. juli
16:00
Byparken

Sandefjord Grand Classic er Sandefjord Sykleklubbs nye storsatsning. Her er det vintage cykler som gjelder. Strenge regler for både for sykler og ryttere.

Sandefjord Grand Classic er Sandefjord Sykleklubbs nye storsatsning. Her er det vintage cykler som gjelder. Strenge regler for både for sykler og ryttere. Syklene skal ha gir på ramma, utenpåliggende bremsewire og tåklips pedaler. Dette eksklusive rittet er en hyllest til alle som syklet «før» i «gamle dager» osv. Farten skal være overkommelig for «gamle» ryttere, hvor sosial hygge og mimring er essensielt hele veien. Vi håper dere finner frem de gamle syklene, pusser og reparerer, og stiller til start i sommerbyen Sandefjord

Sandefjord Grand Classic er en naturopplevelse med sykkelglede i sol og varme. Start og mål i byparken midt i sommerbyen.

Her er det sykkelglede og nostalgi som gjelder. Rittet foregår med masterbil (veteranbil selvfølgelig) i nesten hele løypen. Matstasjonen er ingen vanlig matstasjon, som vi kjenner den i dagens ritt. Her serveres det Parma skinke, Foccacia, ost og oliven. Nydelig frukt og grønt fra Vestfolds bondegårder. Og har du sett, vi byr på vinsmaking på samme stasjon. Etter målgang er det mer mat og litt drikke for den som melder seg på banketten. Vi tror det dukker opp en og annen sykkel storhet fra 70 og 80 tallet også.

Løypen går med start fra samme sted som resten av rittene denne helgen. Byparken er som skapt for dette evenementet. Ut av byen på asfalt, gjennom noe av det vakreste Vestfold har å by på. Et lite grusparti og en gammel militærvei på noen kilometer skal forseres i midtpartiet av løypen. Vi skal innom både Andebu og Stokke flere ganger, før vi tar veien inn mot Sandefjord. Tilbake til sentrum og rittarenaen med afterbike og hyggelig samvær. Rittet er ikke helt uten konkurranse element. Den som vil kan måle seg i en av løypens gruspartier. Der er det førstemann over et gitt strekke og vinneren blir selvfølgelig behørig æret og premiert senere på kvelden.

Banketten i år skal foregå på Hjertnes Amfi. Sammen med resten av Stappfestivalen skal vi ha underholdning fra Mikhael Paskalev, Hajk Bøler, Ida Stein og Anders Strøm. Et knippe meget bra artister. Her blir det rigget et eget sted for Vintage rytterne hvor vi blir servert italiensk mat og godt drikke til maten. Resten av kvelden benytter du ved baren, mingler med de andre veteranene og Vintage syklistene.

Sekretariatet er i Byparken
Åpningstider:
Fredag 28/07 kl. 12:00 – 20:00
Lørdag 29/07 fra kl. 08:00

Opplev fjorårets Classic og se hva Dag Erik Pedersen mente om rittet

Sandefjord Grand Classic 2016. Grazie!Neste år er alle på denne siden med! Fantstisk opplegg!Kurt Asle Arvesen, Rune Steinsvik, Atle Kvålsvoll, Stig Lundsør, Atle Pedersen

Posted by Dag Erik Pedersen on 21. august 2016

VÅRE ARRANGERMENTER

Sandefjord sykkelfestival

Sandefjord Sykkelfestival arrangeres i år for 12. gang. Vi er opptatt av at det skal være moro med sykkel, enten man er liten eller stor – ung eller gammel.

I Sandefjord sykkelfestival har vi noe som passer for «alle», enten du er aktiv syklist eller «sofagris.»
Møt opp i Sandefjord sentrum 28-30 Juli.

Meld deg på nyhetsbrev