Om Sandefjord Sykkelfestival

Sandefjord Sykkelfestival arrangeres i år for 12. gang. Festen starter fredag 28. juli klokken 16.00 da barn og unge får prøve seg i landets største barne- og ungdomsritt – Sandefjord Petit Prix.

Videre blir det en rekke arrangementer og mye moro for hele familien utover helgen! Det er moro med sykkel, enten man er liten eller stor – ung eller gammel.

I Sandefjord sykkelfestival har de noe som passer for «alle», enten du er aktiv syklist eller «sofagris.»

Sandefjord Petit Prix som er landes største barne- og ungdomsritt med opp mot 600 håpefulle barn og unge til start.

Sandefjord Grand Prix «sykkelsportens formel 1» får dere sjansen til å se «TV-heltene» vi kjenner fra Tour de France, Paris Roubaix og andre stor-ritt på nært hold i kjente Sandefjords-gater. Hvem vet – kanskje kan lokale helter som Ken-Levi Eikeland og Marius Blålid gi heltidsproffene konkurranse – og kanskje stikke av med seieren? Uansett vil Sandefjord Grand Prix være noe av det mest spennende du kan oppleve sett i fra et sykkel-perspektiv. Rundløypa er på cirka 1,5 kilometer – og syklistene vil ha hastigheter opp mot «spinnville» 70-80 km/t gjennom svingene i byens gater!

Lørdag morgen står Sandefjord Grand Tour på programmet. Nytt av året er at dette rittet har fått status som Norges Cup. Dette betyr at landets beste seniorer og juniorer stiller til start for å kjempe om den gule ledertrøya. Det forventes cirka 500 deltakere fra hele landet – og «tusener på tusener» av tilskuere vil bidra til god stemning langs løypa. Løypa er cirka 15 kilometer lang og går blant annet over Mokollen og gjennom trange sentrumsgater. Her, som i alle de andre rittene, er start og mål i Byparken. Her er det med andre ord muligheter for «orkesterplass» og å få se ypperste kvalitet av ryttere på nært hold, «rett utenfor» inngangsdøren din.

Det hele avsluttes med Sandefjord Grand Classic lørdag ettermiddag; her vil du se gamle og unge helter med sykler og utstyr fra det glade 70- og 80-tall. Rittet er uten tidtakning – da  det viktigste her er å ta seg godt ut, i riktig tidsånd.

På vegne av Sandefjord Sykkelklubb og Sandefjord Sykkelfestival retter i en stor takk til Sandefjord Kommune og ikke minst våre eminente sponsorer og alle våre fantastiske frivillige. Uten dere hadde ikke all denne moroa vært mulig.

Til sist, som vi sier i Sandefjord Sykkelfestival:

«ALT FOR SPORTEN, ALT FOR BYEN» Vi tenker stort, og vi tenker Sandefjord!

Vel møtt!