SANDEFJORD GRAND PRIX

Sandefjord Grand Prix ble arrangert for 12. gang i 2017- og vi var heldige å ha noen skikkelige «kanoner» på startstreken.

fredag 28. juli 2017

Byparken

I 2018 arrangerer Sandefjord Sykleklubb Norgesmesterskap fra 17. til 24. juni. I 2018 er det dermed ingen Grand Prix.
Men her er litt info fra 2017

Sandefjord Grand Prix 2017 ble et fartsfylt ritt med mye action. Herman Dahl fra Team Sparebanken Sør stakk av med seieren etter at han spurtslo Syver Westgård Wærsted fra Uno X-Hydrogen Development Team og Jon-Anders Bekken fra Asker CK. Du kan se landevei.no sin omtale av rittet her

Fullstendig resultater finner du her

Takk til alle deltakere for et fartsfylt ritt og publikum for god stemning rundt løypa. Sandefjord Grand Prix «sykkelsportens formel 1» er for mange hovedattraksjonen i Sandefjord Sykkelfestival.  

Arrangementet er Vestfolds og et av Norges største årlige publikumsarrangement og er Nord-Europas mest spektakulære og publikumsvennlige sykkelarrangement. Tidligere år har byens gater vært fylt med tusenvis av entusiastiske tilskuere og flere hundre tusen har fulgt direktesendingen på TV2.

Her deltar både landets og ikke minst noen av verdens beste syklister. Her får dere sjansen til å se «TV-heltene» vi kjenner fra Tour de France, Paris Roubaix og andre stor-ritt på nært hold i kjente Sandefjords-gater. Hvem vet – kanskje kan lokale helter som Ken-Levi Eikeland og Marius Blålid gi heltidsproffene konkurranse – og kanskje stikke av med seieren?

Uansett vil Sandefjord Grand Prix være noe av det mest spennende du kan oppleve sett i fra et sykkel-perspektiv. Rundløypa er på cirka 1,5 kilometer – og syklistene vil ha hastigheter opp mot «spinnville» 70-80 km/t gjennom svingene i byens gater.

Dette blir en folkefest i Sandefjords gater med servering og underholdning, alle er velkomne!

Med start og mål i Byeparken og en løypetrasé i hjertet av Sandefjord Sentrum og fart opp mot 70-80 km/t i de trange og svingete gatene er dette stor underholdning.